Božični koncert ŽKZ Vox Annae

posted in: Uncategorized | 0

V soboto, 27. 12. 2014, po večerni maši, smo v cerkvi sv. Ane v Tunjicah, pevke ženskega  komornega zbora Vox Annae, pod vodstvom Aleša Sedušaka, že drugo leto zapored izvedle božični koncert.

Na koncertu smo izvedle dela tujih (G. P. da Palestrina, R. S.  Willis, J. Rutter) in domačih skladateljev (G. Jereb, M. Tomc, J. Močnik, M. Fabijan, L. Belhar), od renesanse pa vse do današnjih dni. Skladbi It came upon the midnight clear in Christmas lullaby smo zapele ob klavirski spremljavi, za katero je poskrbela profesorica Marija Holcar, skladbo Gašperja Jereba Gaudium magnum pa smo zapele ob spremljavi blagozvočne harfe, na katero je igrala priznana harfistka Sofia Ristic.

Prvi del božičnega koncerta smo zapele v latinskem oziroma angleškem jeziku, zato smo poskrbeli, da so imeli poslušalci v rokah tudi prevode pesmi in tako lažje razumeli naše sporočilo v pesmih.

Kot gostje, so sredi našega koncerta nastopili Višnjanski fantje, vokalna skupina iz Višnje Gore. Zapeli so štiri slovenske božične pesmi in kljub manjši zasedbi, ki jo je zahtevala bolezen, ponovno prišli v Tunjice.

Za sklepni del koncerta, smo pred oltar zopet stopile ženske komornega zbora Vox Annae in zapele še tri slovenske božične pesmi: Nikar ne dremajte, Nocoj je ena lepa noč, Glej, zvezdice božje in vsem dobro znano Hitite kristjani.

Ob koncu koncerta smo skupaj z Višnjanskimi fanti zapele še pesmi Božji nam je rojen Sin in Sveto noč, v priredbi Mirka Cudermana.

Koncert je povezoval Anže Slana, in nas tudi tokrat s skrbno izbrano besedo lepo vodil skozi božične pesmi.

Letos nam je vreme na dan našega koncerta podarilo tudi sneg in nam povzročalo nemalo skrbi glede vožnje v klanec proti tunjiški cerkvi. Kljub vsem prometnim in vremenskim nevšečnostim, je bil obisk našega koncerta presenetljivo dober in po odzivu poslušalcev sodeč, je bil koncert zelo lep.

Za vse nastopajoče je bila v kapelici za župniščem pripravljena zakuska s sladkimi in slanimi dobrotami ter kuhanim vinom, ki smo jih pripravile pevke s pomočjo domačinov.

Tudi to je bilo odlično! 😉

 

Foto: Matjaž Sedušak