Nastop ŽKZ Vox Annae v Postojnski jami in ogled živih jaslic

posted in: Uncategorized | 0

V nedeljo, 28. decembra 2014, smo se pevke ŽKZ Vox Annae, skupaj z našimi bližnjimi, odpravile na pot proti Postojnski jami. Naš zborovodja Aleš nam je namreč že v mesecu oktobru namignil, da bomo letos v decembru morda nastopile tudi v Postojnski jami, ko bodo na ogled žive  jaslice! In res nas je doletela ta sreča, saj so nas izbrali za enega od nastopajočih zborov, v času, ko si pridejo turisti ogledovat žive jaslice.

Sneženje in veter sta nas pred odhodom proti Postojni kar precej zadrževala, a smo se kljub temu odločili in se odpeljali od doma. Kasneje se je izkazalo, da smo imeli veliko srečo, saj se je za nami zgodila huda prometna nesreča.

Pred Postojnsko jamo smo  najprej prevzeli vstopnice za ogled živih jaslic in se nato z vlakcem odpeljali v jamo. Svetopisemska zgodba o božjem rojstvu je v Postojnski jami nanizana v najlepših kapniških prostorih. Obiskovalci smo si prizore jaslic lahko ogledali spotoma, ob sproščenem sprehodu skozi postojnsko podzemlje, prisluhnili Caccinijevi Ave Mariji v izvedbi sopranistke Alenke Gotar in pesmi Adeste fideles v izvedbi Julije Kramar. V zadnji in največji dvorani v jami smo pevke Vox Annae zapele slovensko božično Glej, zvezdice božje in preizkusile ter doživele akustičnost jamske dvorane.  Po unikatnih in čudovitih živih jaslicah v jami nas je čakal še uro in pol trajajoči nastop v preddverju Postojnske jame, kjer so nas lahko slišali tuji in domači obiskovalci, ki so čakali na vstop v jamo. Naš nastop je prijetno povezoval Anže Slana.

Zadnja nedelja v letu 2014 nam bo zagotovo ostala v lepem spominu, saj so takšni nastopi zelo redki.

 

« 1 of 2 »