Kako se razvije bolezen in kako nam pri tem pomaga bioenergetik

posted in: Uncategorized | 0

V petek, 10. oktobra 2014, je v prostorih PŠ Tunjice Društvo Tun’ški glas gostilo priznanega slovenskega bioenergetika Aleša Pristavca iz Ljubljane. Zbranim je pripravil zanimivo poučno predavanje na temo Kako se razvije bolezen in kako nam lahko pri tem pomaga bioenergetik.

Po uvodnem nagovoru predsednice Društva Tun’ški glas, Milene Erbežnik Klanšek, ki je predavatelja tudi povabila v našo skupnost, je Aleš Pristavec najprej na kratko predstavil, kaj je bioenergija, kako poteka bioenergetsko zdravljenje ter v nadaljevanju namenil več besed sodelovanju med zdravljenjem z bioenergijo in klasično metodo zdravljenja. Na podlagi primerov je izpostavil stres, ki v našem vsakdanjem življenju
največkrat ruši naš imunski sistem. Je namreč najpogostejši vzrok za nastanek raznovrstnih bolezni, zato je pomembno, da se ga naučimo kontrolirati in mu preprečimo, da bi uničeval naše življenje. Skozi izkušnje, ki jih pridobiva med svojim delom s strankami, je Aleš predstavil tri temeljne vzroke, ki povzročajo padec naše življenjske energije in posledično padec imunskega sistema, saj s tem porušijo energetsko ravnovesje v našem telesu:

– stres, ki ga ustvarja pritisk iz okolja ali naš notranji strah;
– energetsko negativno obremenjen bivalni prostor;
– črpanje energije od drugih oseb.

Po končanem predavanju je bioenergetik odgovoril na zastavljena vprašanja, prisotni pa so večer zaključili v prijetnem klepetu ob sladki pogostitvi. Druženje je bilo za vse poučno ter sproščujoče in je minilo v izmenjavanju medsebojnih izkušenj s sorodnimi oblikami alternativnega zdravljenja. Pozitivni odzivi tako udeležencev kot tudi predavatelja so vse spodbudili, da se podoben dogodek še kdaj organizira.

Besedilo in foto: Barbara Klanšek