Delavnica izdelovanja voščilnic

Društvo Tun’ški glas je letos v sodelovanju s KS Tunjice ponovno organiziralo delavnico izdelovanja božično-novoletnih voščilnic. Vsi, ki so se delavnice udeležili, so svojo ustvarjalno žilico lahko sprostili v petek, 11. decembra, v prostorih podružnične šole Tunjice. Učenci so z izdelovanjem pričeli že v oddelku podaljšanega bivanja, ostali pa so imeli možnost, da se jim pridružijo in jim priskočijo na pomoč po 15. uri.

Spretni prsti udeležencev so (podobno kot lani) brskali med veliko količino raznobarvnega papirja, bleščic, luknjačev, gumbov in na tak način materialu dali novo obliko. Ta bo med prazniki skupaj s prisrčnim voščilom razveseljevala Tunjičane. Pridnih prstov je bilo letos na žalost nekoliko manj kot lani, vendar to ni uklonilo prisotnih, ki so z veliko vnemo in veseljem izdelovali voščilnice vse do večernih ur. Zavedali so se, da bojo na tak način nekomu polepšali praznike in v domove vnesli še nekaj dodatne praznične topline.

Slednjo pa je med udeležence delavnice vnesel predsednik KS Matjaž Sedušak, ki jih je razveselil s sladkimi in sadnimi prigrizki. Okrepčani udeleženci so se zvečer zadovoljni s končnim rezultatom razšli.

Izdelane voščilnice bojo priložene slehernemu izvodu krajevnega glasila Tunški glas, ki se bo še pred božičem raznašal po Tunjicah.