Kviz o Tunjicah

posted in: Uncategorized | 0

V soboto, 1. aprila, je Društvo Tun’ški glas v prostorih Podružnične šole Tunjice pripravilo zabaven Kviz o Tunjicah. Družabna prireditev, ki je bila organizirana z namenom poučiti prisotne o zgodovini krajevne skupnosti Tunjice, je obenem poskrbela za sproščen večer, obarvan z mero humorja in izvrstne glasbene podlage, s katero je v irskih, folk in country ritmih navdušila glasbena skupina Red Cliff. Vprašanja, ki jih je po knjigi Toneta Palčiča Tunjice pripravil Jože Ramuta, so se osredotočala predvsem na pomembnejše zgodovinske dogodke, ki se v življenju krajanov odražajo še danes.

Prijavljene tričlanske ekipe Sončni rob, Center in Močeradovci so se soočile z različnimi tematskimi sklopi vprašanj, ki so se osredotočali na zgodovino šolstva, pomembnejše mejnike v zgodovini tunjiške župnije, ustanavljanje in delovanje društev ter ne nazadnje na družbeno udejstvovanje posameznikov, ki so pomembno sooblikovali življenje v skupnosti. S kvizom je društvo vsem prisotnim omogočilo, da se o dogodkih, ki niso pomembno vplivali le na življenje takratne družbe, temveč svoj vpliv skozi društveno, kulturno in družbeno dogajanje spretno vpletajo tudi v današnji čas, poučijo na sproščen in zabaven način. Razgibanost pripravljenih vprašanj ter izvrstni voditelj večera Tone Ftičar, ki je dogodek povezoval na hudomušno humoren ter neposreden način, sta poskrbela za sproščeno vzdušje, polno smeha, tako med poslušalci kot tudi tekmovalci, ki so z odličnim poznavanjem zgodovine domačega kraja presenetili vse, predvsem pa sodniško komisijo, ki med dogodkom, z izjemo seštevanja rezultatov ter nudenja tehnične pomoči, ni imela nikakršnega dela.

Zbrane je v uvodnem nagovoru zaradi odsotnosti predsednice društva Milene Erbežnik Klanšek pozdravila podpredsednica društva Barbara Klanšek, ki se je po podelitvi nagrad sodelujočim, ki jih je podelil glavni sodnik Ivan Nograšek, zahvalila vsem, ki so pomagali pri organizaciji dogodka, ter tovrstno druženje krajanov napovedala tudi za prihodnje leto.

Barbara Klanšek