3. Tunjiške igre brez meja

posted in: Uncategorized | 0

V soboto, 26. avgusta, je Društvo Tun’ški glas že tretje leto zapored na igrišču pod tunjiško šolo organiziralo Tunjiške igre brez meja. Letos se je iger udeležilo sedem ekip; med njimi je na igrah prvič nastopala ekipa mladih, z domačini pa so se letos prvič pomerili tudi tekmovalci iz Krtine.

Tunjiške igre brez meja 2017_001

Društvo je tudi letos organiziralo zabavne ekipne igre z namenom v sproščenem vzdušju poskrbeti za prijetno popoldansko druženje tekmovalcev in obiskovalcev, ki so v prijetnem naravnem ambientu igrišča pod tunjiško šolo glasno spodbujali tekmovalce. Medsebojno druženje in predvsem zabavno preživet popoldan v družbi družine, prijateljev, znancev in krajanov je vsakoletni cilj organizatorjev, ki se trudijo za domačine pripraviti čim bolj pester program. Tudi tokrat so ga.

Dogodek, ki sta ga povezovala Anže Slana in Barbara Klanšek, se je pričel s slovesnim sprevodom in predstavitvijo vseh sodelujočih ekip ter sodnikov, ki so skrbeli za pravilen potek iger. Letos so v sodniške čevlje stopili Mateja Kragelj, Špela Hribar, Katarina Romšak, Kaja in Mitja Ogrin, Rok Klanšek in Milena Erbežnik Klanšek, odgovornost glavnega sodnika pa je tudi tokrat prevzel Matjaž Klanšek. Na prizorišče so nato tunjiška dekleta, Anja Slana, Saška Pavlovič in Lucija Vrhovnik, prinesla zastavo tunjiških iger brez meja, nato pa jo slovesno dvignila ob zvokih slovenske himne, ki jo je zapela Alenka Gotar. Pred pričetkom iger, ki jih je naznanil pok možnarja, je zbrane pozdravila tudi predsednica društva Milena Erbežnik Klanšek in vsem, tekmovalcem ter navijačem, zaželela prijetno preživeto popoldne.

Igre so se tokrat tematsko osredotočale na vsakodnevno življenje kmeta in njegove družine ter iskale ravnovesje med delom na kmetiji ter preživljanjem prostega časa z družino. Letošnjih iger so se udeležile štiri ekipe, ki se iger redno udeležujejo: Žabci, Žgankarji, Zad’n rob in Smrkci. Pridružile so se jim tri nove: Majstri, Fuzbalerji in Krti, prvi dve ekipi tesno povezani z nogometom, zadnjo pa so zastopali tekmovalci iz Krtine. Tekmovalci so morali v šestih igrah ekipno kot tudi individualno prikazati različne vzdržljivostne, praktične ter hitrostne spretnosti, igre pa so med drugim preverjale tudi njihovo potrpežljivost in ekipno medsebojno sodelovanje.

Letos so slavili Smrkci pred Krti in Zad’nmu robom. Zmagovalci so prejeli pokale, Smrkci pa tudi prehodni pokal, na katerega bo že drugič zapisano ime njihove ekipe. Prav vsi tekmovalci pa so prejeli simbolična darila, ki jih je zanje pripravil Justin Klanšek – majhne lesene deščice za rezanje hrane. Prijetno večerno dogajanje se je po koncu iger nadaljevalo ob glasbeni spremljavi, za katero je poskrbel glasbenik Kr’en, in okusni prehrani ter osvežilni pijači, za katero so skrbeli domačini.

Barbara Klanšek

Foto: Gašper Plevel