Voščilnice iz šotora

posted in: Uncategorized | 0

Drušvo Tun’ški glas je tudi letos organiziralo delavnico izdelovanja božično-novoletnih voščilnic. Tokrat so se odzvali povabilu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in delavnico organizirali v Pravljičnem šotoru pod Malim gradom v Kamniku, kjer se je v sredini decembra dogajalo marsikaj, od predstav, pripovedovanja, koncertov do ustvarjalnih delavnic.

Člani društva so 10. decembra skupaj z otroci iz Kamnika, Tunjic in še katerega drugega okoliškega kraja popoldne, ko je na mesto že padla noč, izdelovali voščilnice. Otroci so domišljiji dali prosto pot in med ustvarjalnimi potrebščinami iskali tisto, kar je njihove voščilnice naredilo posebne in neponovljive. Kosi raznobarvnega papirja, svetlečih okraskov, bleščic so zaradi spretnih prstov dobili popolnoma novo, praznično obliko.

Da je bilo na delavnici res pravljično, so poskrbele simpatične kulise božično okrašene dnevne sobe in piškoti, ki so bili namenjeni predvsem najmlajšim. Seveda so piškote dobili tudi njihovi starši, ki so se okrepčali in pogreli tudi s kuhanim vinom, ki so ga dobili na stojnicah v mestnem središču.

Voščilnice, ki so bile izdelane, so otroci z veseljem odnesli s seboj in bodo z njimi razveselili svoje starše, stare starše, brate in sestre. Tiste, ki pa so ostale in so jih izdelali člani društva, pa bodo razveselile vsa gospodinjstva v Tunjicah, v katere bo prispelo glasilo Tunški glas. Voščilnice iz šotora, priložene glasilu, pa vam tudi letos želijo obilo sreče, zadovoljstva in dobrega v prihajajočem letu.

Besedilo in foto: Barbara Klanšek