Tunjiške igre brez meja

posted in: Uncategorized | 0

Društvo Tun’ški glas je letos že peto leto zapored organiziralo Tunjiške igre brez meja, ki so se tokrat odvile na vročo zadnjo avgustovsko soboto. Tokrat so se pomerile štiri ekipe, Telebajski, ki so branili lansko zmago, Žabci, ki na igrah sodelujejo vsako leto in s svojo  zagnanostjo navdušujejo občinstvo, Packi, ki so tokrat sodelovali drugič, in Limonce, ki so sodelovale prvič.

Lanskoletne, malo drugače zasnovane igre so navdušile s tematiko igre Človek ne jezi se, letošnje pa so se vrnile v že ustaljene tirnice in zopet kot rdeča nit posamezne naloge povezovale s temo, povezano s Tunjicami. Tokratna tema je bila skrbno izbrana in povezana s krajevnim praznikom, na katerem je bil letos prvič Festival tunških kumar. Organizatorji so se namreč odločili, da tokratne igre kot rdeča nit povezujejo kumare, zato so bile vse naloge zasnovane na način, ki je ponazarjal njihovo pridelavo, vse od saditve semen do priprave kumarične solate. Vse štiri ekipe so se morale soočiti s sedmimi nalogami, ki so si sledile v naslednjem zaporedju: tekmovalci so morali najprej s sosedi izmenjati semena, jih nato posaditi, pokriti in negovati. V nadaljevanju so morali postaviti ograjo, po kateri so se kumare lahko vzpenjale, po obiranju in umivanju kumar pa so morali pripraviti še okusno kumarično solato, ki jo je strokovno ocenila tudi naša kuharska ekipa, ki je skrbela, da so vsi udeleženci iger na dogodku tudi dobro jedli.

Tokratni zmagovalci so bili Limonce, drugo mesto so zasedli Packi, tretje mesto pa so si z enakim izkupičkom točk delili Žabci in Telebajski. Prav vsi, tako tekmovalci kot obiskovalci, so uživali v sproščenem popoldnevu, polnem smeha in zabave. Dogodek sta tudi tokrat povezovali Barbara Klanšek in Milena Erbežnik Klanšek, za pravilen potek iger pa so letos skrbeli sodniki Mateja Kragelj, Tatjana Lipovšek, Marko Balantič, Martin Jakše, Justin Klanšek in glavni sodnik Matjaž Klanšek. Pred začetkom iger so za slavnostno obešanje zastave ob zvokih himne, ki jo je zapel Ženski komorni zbor Vox Annae, poskrbela tunjiška dekleta Ana in Eva Vrhovnik, Lora Petek in Julija Jelovčan, za glasbeno spremljavo dogodka ter zabavo po končanih igrah pa je tokrat poskrbela skupina Suha špaga.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem sodelujočim pri organizaciji dogodka, tekmovalcem in obiskovalcem, saj so prav vsi pripomogli, da so se letošnje igre odvile v sproščenem vzdušju in zato napisale nove zgodbe in spomine ter v naši skupnosti zopet pustile prijeten pečat.

Barbara Klanšek

Foto: Matej Stele

 

« 1 of 2 »