Tunjiške igre brez meja

posted in: Uncategorized | 0

Niti epidemija, ki je ustavila javno življenje v Sloveniji, ni preprečila, da se letos na igrišču pod tunjiško šolo ne bi priredile Tunjiške igre brez meja. Organizator je poskrbel, da se tradicija povezovanja krajanov naše krajevne skupnosti s krajani drugih krajev nadaljuje – v manjšem številu sodelujočih ekip in s prilagojenimi igrami.

Društvo Tun’ški glas je šeste Tunjiške igre brez meja priredilo v soboto, 5. septembra, dan pred praznovanjem 25. obletnice izhajanja glasila Tunški glas, zato so bile letošnje igre tematsko povezane prav z obeleženjem tega jubileja. Skozi posamezne naloge je bilo predstavljeno delo uredniškega odbora – vse od začetnih sestankov do zbiranja tem za prispevke, spodbujanja avtorjev k pisanju, iskanja sponzorjev, lektoriranja, oblikovanja glasila, tiska ter nenazadnje raznašanja glasila po vasi.

Letos zaradi izrednih razmer javno vabilo k prijavi ekip ni bilo objavljeno, zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev pa so se iger udeležile le tri ekipe. Tako kot vsa leta do sedaj so na igrah zopet sodelovali Žabci, ki so letos zasluženo zmagali; na drugo mesto so se uvrstili domači Pujski, tretji pa so bili Medoti z Dobena – obe ekipi sta se igram brez meja pridružili prvič in tako kot prekaljeni Žabci uživali v sproščenem popoldnevu.

Po končanih igrah je bil program letos prvič popestren z igrami za otroke in za vse, ki so se želeli individualno ali skupinsko preskusiti v posameznih tekmovalnih igrah, ob čemer ni manjkalo smeha. Za glasbo je poskrbel DJ Denis Teršek, za prijetno družabno popoldne pa so poleg tekmovalcev poskrbeli še povezovalki programa Barbara Klanšek in Milena Erbežnik Klanšek, sodniki Mateja Kragelj, Matjaž Klanšek ter Tatjana in Silvo Lipovšek, fantje Lovro Jelovčan, Tilen Krumpestar ter Tim in Nik Rajterič, ki so izobesili zastavo Tunjiških iger brez meja, ter vsi, ki so na kakršenkoli način sodelovali na dogodku. Pravega vzdušja na igrah pa seveda ne bi bilo, če ne bi tekmovalce spremljali zvesti gledalci, ki so glasno spodbujali vse ekipe ali kot je v uvodnem nagovoru povedala predsednica društva Milena Erbežnik Klanšek – dan je namenjen veselemu druženju, zabavnim igram in nerodnim prigodam tekmovalcev. Naj bo tako tudi prihodnje leto.

Barbara Klanšek

Fotografija: Matjaž Sedušak