Glasbeno obarvano nedeljsko popoldne

posted in: Uncategorized | 0

Zaradi izredno dobrega odziva se je društvo Tun’ški glas odločilo, da ponovi lanski dogodek Z glasbo v poletje, ki je namenjen predstavitvi nadobudnih Tunjiških glasbenikov, predvsem pa prijetnem popoldanskem druženju sokrajanov ob glasbi. Na lanskoletni prireditvi se je predstavilo 14 glasbenikov in pevski zbor, letos pa jih je zbralo pogum še več, kar res dokazuje, da so Tunjice izredno bogat glasbeni kraj.


Prireditev se je odvijala v nedeljo, 18. junija, od 15:00 dalje na Jeršinovi domačiji, program je povezovala ga. Barbara Božič. Glasbeni program je pričel Cerkveni otroško-mladinski pevski zbor župnije Tunjice z zborovodkinjo Marjeto Čimžar na čelu. Z ubranimi glasovi in izvedbo pesmi Daj mi roko, moj brat, ki ga v originalu izvaja skupina Glorija, je bil prebit led, program pa sta nadaljevali sestri Lara in Pia Puntar. Lara, stara 10 let, je zaigrala na saksofon pesem Richarda Rodgersa My favorite things, za njo pa je mlajša sestrica Pia na prečno flavto še pesem z naslovom Air, ki ga v originalu izvaja Henry Purcell. Za njima je na odru Nik Rajterič dokazal, da zna odlično raztegniti meh diatonične harmonike in zaigral venček narodne pesmi Rom, pom, pom in polke Pod Poncami (L. Slak). Glorija Petek se je predstavila kar z dvema glasbiloma, okarino in ukulele, katerih se je naučila igrati kar sama. Na okarino je zaigrala vsem poznano Hiš’ca ob cest’ stoji, nato pa še pesmico Šmentana muha na ukulele. Enajstletni Andraž Jeglič, ki že četrto leto hodi v glasbeno šolo za klavirsko
harmoniko, je pokazal svoje znanje z Avsenikovima skladbama Slovenija, od kod lepote tvoje in Prijatelji, ostanimo prijatelji. Svoj talent na kitari je nato pokazala tudi Sara Učakar, ki je zaigrala pesem Perfect, ki jo v originalu izvaja Ed Sheeran. Rok Uršič je na diatonično harmoniko zaigral skladbo Čebelar od Lojzeta Slaka, njegov brat Bor Uršič pa slovensko narodno pesem Hiš’ca ob cest’ stoji. Sledila je Ela Vrhovnik, ki je poleg igranja na kitaro pokazala tudi svoj talent v petju z izvedbo skladbe Nocoj je ena luštna noč. Tudi letos se je prireditve udeležil Miha Čimžar, ki je pokazal svoj napredek igranja na diatonično harmoniko od lanskega leta ter zaigral skladbo Od vasi do Vasi (S. Avsenik). Gaber Krumpestar, ki je tudi ponosni član Mestne godbe Kamnik, je na svojo pozavno zaigral pesem Sonntag skladatelja Andreasa Freya. Za njim je sledila Zala Bastič, ki se je predstavila s svojim pevskim talentom in zapela pesmi Zgodba o prijateljstvu (Čuki) in Go Solo (Tom Rosenthal). S svojo harmoniko je nato zaigral venček pesmic Rom, pom, pom in Trzinka enajstletni Lovro Jelovčan, ki se uči igranja eno leto pri mentorju Cirilu Spruku. Klara Podjed je zapela ob spremljavi kitare pesmi Kje so tiste stezice (narodna pesem) in Hvala (zasedba Rattlesnake). S svojim saksofonom se je predstavila Iva Čimžar, ki je zaigrala Scherzo Michela Meriota. Pesem Med iskrenimi ljudmi (Majda Sepe) je izvedla Iza Podjed, ki poleg igranja na kitaro, se uči tudi solo petja. Predstavil se je še Urban Nograšek, ki je na diatonično harmoniko zaigral skladbi Z veselim srcem voščim (Fantje z vseh vetrov) in S harmoniko na vas sem hodil (Franc Flere). Ponovno je na odru zapel Cerkveni otroško- mladinski pevski zbor župnije Tunjice in sicer pesem Pričeval ljubezen bom (Paul Field&Ralph Manen).


Beseda je bila nato predana predsednici društva Tun’ški glas Mileni Erbežnik Klanšek, ki se je lepo zahvalila nastopajočim, vsem, ki so prispevali za uspešno izvedbo prireditve, staršem glasbenikov, ki so pripravili okusna peciva in seveda vsem gledalcem, ki so si vzeli čas na to lepo nedeljsko popoldne. Vsem nastopajočim je podelila priznanje, povezovalki pa šopek v zahvalo za povezovanje glasbenega dogodka. Za konec so vsi nastopajoči skupaj s pomočjo gledalcev zapeli še tisto lepo ljudsko Na Planincah sončece sije, druženje pa se je nato nadaljevalo tudi po zaključku uradnega dela.

Besedilo: Urban Nograšek
Fotografije: Milena Erbežnik Klanšek

 

« 1 of 2 »