Udeležba ŽKZ Vox Annae na Območni reviji pevskih zborov iz občin Kamnik in Komenda

V nedeljo, 8. februarja 2015, se je Ženski komorni zbor Vox Annae že drugo leto zapored udeležil 36. območne revije pevskih zborov iz občin Kamnik in Komenda, organizirane v počastitev slovenskega kulturnega praznika. Revije, ki jo je organiziral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Kamnik, se je udeležilo enajst nastopajočih, med njimi so se obiskovalkam in obiskovalcem, ki so napolnili dvorano Doma kulture Kamnik, predstavili Mešani pevski zbor Odmev, Moški pevski zbor PSPD Lira, Mešani pevski zbor društva upokojencev Kamnik, Mešani pevski zbor društva upokojencev Komenda, Ženski pevski zbor DKD Solidarnost, Pevsko društvo Tunjiški oktet, Mešani pevski zbor Mavrica, Moški pevski zbor DKD Solidarnost, Komorni pevski zbor Šutna in Mešani pevski zbor Cantemus.

Ženski komorni zbor Vox Annae se je pod vodstvom zborovodje Aleša Sedušaka zbranim predstavil s pesmimi Tanzen und springen (Hans Leo Hassler/priredila T. in R. Mölter-Rudolf), Zreilo je žito (ljudska pesem iz Zgornjih Petrovcev v Prekmurju, priredil Ambrož Čopi) in Coprnica Zofka (Uršula Jašovec, besedilo Svetlana Makarovič).

Prireditev je povezovala Barbara Božič, z recitacijami je program dopolnil Tone Ftičar, nastopajoče pa je ocenjevala profesorica Andreja Martinjak. Kot slavnostni govornik je zbrane nagovoril župan občine Kamnik Marjan Šarec in opozoril na pomen slovenske kulture ter umetnosti, ki ne le ohranjata slovenski jezik, temveč tudi predstavljata našo narodno identiteto.